Kiszone ogórki, na których robienie sezon trwa w najlepsze, są niesamowicie zdrowe. Wspierają pracę jelit i pomagają zadbać o odporność. Jest tylko jedno małe “ale” - trzeba umieć je zrobić. A wiele osób dodaje do nich jeden składnik, przez który ogórki stają się miękkie i w efekcie - niesmaczne.
Ogórki małosolne zna każdy z nas i każdy powinien je jeść. Są przekąską sezonu wiosennego, a przy tym są superfoods, ich spożywanie wpływa pozytywnie na układ pokarmowy, nerwowy, kostny, a także pomagają zachować młody wygląd skóry oraz smukłą sylwetkę.
Ogórki kiszone to jedna z ulubionych przekąsek Polaków. Są nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Niestety, pomimo wielu cennych właściwości prozdrowotnych, istnieją pewne grupy osób, którym mogą zaszkodzić. Przy jakich schorzeniach lepiej unikać kiszonek? Wyjaśniamy.